Simplexus van Taeke de Vries

Niet gehinderd door enige scheepsbouwkennis ben ik momenteel bezig met het bouwen van de Simplexus. Dit scheepje is getekend door Gipon in 1956 en waarschijnlijk zijn er door de jaren heen in totaal 15 daadwerkelijk gebouwd. Ik heb de luxe om aan huis in een hoek van mijn schuur te kunnen bouwen op tijden dat ik wil en  als ik er ter ontspanning zin in heb.
Door alleen de hoofdspanten te behouden en de andere spanten te vervangen door met het wood-core systeem te werken hoop ik medio 2015 mijn project af te sluiten.
Met vriendelijke groet,
Taeke de Vries
Foootttoo'ss 009   Simplexus tekening

15 gedachten over “Simplexus van Taeke de Vries”

 1. Paul v Dam gezegd:

  Leuk te lezen, dat je nog met je project bezig bent.
  Paul v Dam, eigenaar simplexus “Noest”

  • Gerrit van Dijk gezegd:

   Beste Taeke,
   Onze vader heeft een Simplexus gebouwd, Nemo. Hoofdkenmerken, ‘zware’ eiken spanten en hechthout. Weet wat van Simplexus en ben benieuwd naar de herkomst van uw boot.
   Gerrit van Dijk

   • Taeke de Vries gezegd:

    Beste Gerrit,

    Een wat verlate reactie van mij op jouw berichtje. ik kwam toevallig op deze site terecht en zag dat er reacties waren geplaatst waaronder die van jou.
    Ik heb mijn Simplexus als casco romp gekocht van Marc van Ditshuizen (http://www.marvadi.nl) Hij kwam door drukte er niet meer aan toe om de boot af te bouwen. Hij heeft mij toen veel verteld maar ik heb het niet opgeschreven en ben veel vergeten.
    Ook mijn Simplexus heeft zware eiken spanten maar de huid is van oregon pine 15 mm welke ik heb voorzien van epoxy met glasweefsel.

    Mocht je foto’s of documentatie hebben en je wilt ze delen laat het weten…

    met vriendelijke groet,
    Taeke de Vries

  • Taeke de Vries gezegd:

   Beste Paul,

   Heel toevallig kwam ik terug op deze site en zag jouw reactie voorbij komen. Ik had geen idee dat er reacties geplaatst waren…
   Jij hebt inmiddels ervaring me een “open” simplexus. is het wat je er van had verwacht?
   Hartelijke groet,
   Taeke

 2. p.wijngaard gezegd:

  Ik heb nog veel foto’s van mijn oude scheepje, een jaar aan het restaureren geweest en heb en kan je misschien nog van dienst zijn.Het zeilt prima dit scheepje.

 3. Casper gezegd:

  Dag heren,
  Mijn opa heeft omstreeks 1962 een Gipon Simplexus gebouwd met de naam ‘Libra’. Toen hij 15 jaar geleden overleed is de boot echter verkocht en ik weet niet meer waar hij is. Omdat ik inmiddels ook een echte zeiler ben ben ik op zoek naar deze boot. Ik hoop dan ook van harte iemand te vinden die mij meer kan vertellen. Kent u toevallig anderen die deze boot hebben? Enig idee hoe ik verder kom in mijn zoektocht? Heel erg bedankt!

  Groet,

  Casper

 4. Paul van Dam gezegd:

  Hallo Taeke, na 3 jaar bouwen was mijn boot in 2008 klaar. Ik heb 2 jaar met plezier met het schip gevaren, maar ben nu weer met een nieuw opknapproject bezig (Trintella ll) wel heb ik de simplexus (naam Noest) nog in bezit. Schip zeilt beter dan met kajuit, en met ruimte voor zeker 5 man. Hoe ver ben jij?

  Groet Paul

 5. Taeke de Vries gezegd:

  Hallo meneer Wijngaard, Ik ontvang graag foto’s van uw simplexus project, je doet er altijd weer nieuwe ideeën bij op. Ik zet hieronder mijn mailadres. Alvast bedankt voor de info. Mvrgrt, Taeke de Vries.
  Info@klear.frl

 6. Gerrit van Dijk gezegd:

  Taeke de Vries,

  Wil je wel enkele foto’s sturen. Stuur mij graag je eigen emailadres aan gerritenheiltje@hotmail.com

  Hoop van je te horen/lezen.

  M.vr.gr.
  Gerrit van Dijk

 7. Luc Van Dam gezegd:

  Hallo,
  Ik ben benieuwd hoe de simplexus geworden is, heeft u foto’s?
  Ik vaar nu zelf in de open simplexus van mijn vader, geweldig mooi! (Zie eerdere berichten)
  Ik hoop dat u dit nog ziet!
  Luc

 8. T. de Maijer gezegd:

  wij zijn in bezit van het originele toerjachtje “Simplexus” met de naam KNOEST,
  Helemaal gerestaureerd met de originele tekeningen
  J.K. Gipson.

 9. Eric gezegd:

  De KNOEST staat te koop (veiling).
  Is dit toerjachtje geschikt voor de beginnende watersporter met als ligplaats een grote rivier?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s