Stasha van Ronald Boontje

Ik was op zoek naar de ideale bijboot. Licht, en klein te maken met relatief weinig plaats innemend op dek. Uiteindelijk uitgekomen op dit ontwerp van een in Frankrijk wonende Engelsman. Hij verkoopt de handleiding van het ontwerp voor 40 pond (digitaal) en stort een deel hiervan ook nog in een stichting die nieuwe bomen plant zodat een en ander ook nog een duurzaam tintje krijgt; een sympathiek concept.
Ze is slechts 2 maal 5 kg licht, zeilt met een Optimistzeil, roeit en heeft een electromotor). En dit voor de 24 voeter die je op de achtergrond ziet liggen op het Lauwersmeer.
De grootste constructie-uitdaging was het buigen van de spantjes die een U-vorm moesten krijgen. Het door mijzelf uitgezochte essenhout ( ik voelde me erg stoer toen ik bij de Bootbouwer gewoon een heel dikke boomplak ruw essenhout had aangewezen; dat moet ‘m worden!). Zelf latten schaven was geen optie qua tijdsinvestering en apparatuur dus dat heb ik laten doen.
De ontwerper adviseerde om niet te ingewikkeld te doen en gewoon de latten een paar dagen onder water te leggen en daarna met het heteluchtpistool de vorm erin te buigen. Ik wantrouwde dat eerst en heb met een hoop heisa (en pret natuurlijk) een stoominstallatie op het plaatsje achter gebouwd inclusief fluitketel en lange PVC pijp. Dat was pas echt bootbouwen dacht ik; stomen! De PVC pijp echter bleek goed ondersteund te moeten worden want die kreeg erg droeve vormen na enige tijd.En het nadeel bleek ook dat je maar pakweg 40 seconden de tijd had om het in model te krijgen voordat het uit begon te harden; stress!
Op het voordek van deze NB 24 is niet veel plaats voor een bijboot dus het moest een invouwbaar modelletjes worden. Mijn bootje is dus een zgn. ‘nesting dinghy’ en heeft dus twee helften die in elkaar passen wanneer opgeborgen. De constructie waarmee de twee helften aan elkaar zijn verbonden is een zelfgemaakte slotverbinding.
Het leuke van twee helften bouwen is dat je bij de tweede helft hebt geleerd van het bouwen van de eerste, dus dat heb ik wel met het heteluchtpistool gedaan. Zoals meestal had de ontwerper weer gelijk, het ging perfect en zonder haast of stress. Wel het pistool rustig heen en weer bewegen om geen brandplekken te krijgen, maar dat leer je snel.
De ‘after sales’ van de ontwerper was trouwens perfect. Als ik een vraag stelde kreeg ik altijd de volgende dag antwoord dat steevast begon met ‘Ahoy Ronald en eindigde met ‘Cheers Benjy’. Na 2 jaar was het een soort penvriend geworden en betreurde ik des te meer dat het bootje klaar was!
Het bootje heeft behalve praktische ook esthetische kanten, zeker als het licht erdoor schijnt; erg grappig.
De boot is in zijn geheel van het voordek af te lanceren, maar kan ook in twee helften (zittend in de grootste helft) in het water aan elkaar gemaakt worden, met wat oefening binnen een halve minuut.
IMG_2734   Stasha
Zeilen, roeien, motoren (max 3,3 PK!) alles kan. En bovenal, iedereen zou het moeten kunnen bouwen met minimaal gereedschap en gemiddelde handigheid.
Een leuk, licht en milieuvriendelijk alternatief voor al die vreselijk zware, dertien in een dozijn rubberboten! En natuurlijk erg veel bouwplezier voor weinig geld (voor ruim 300 euro ben je het heertje!)
Volledig van de tekening (gedownload van http://www.woodenwidget.com voor 40 Pond) in de achterkamer thuis gebouwd. Hout gehaald bij de Bootbouwer en veel bouwpret voor slechts in totaal 300 euro aan materiaal (inclusief het zweefvliegtuigdoek), en voor iedereen ( ik heb geen ervaring als bootbouwer of timmerman oid.) te doen denk ik.
Twee jaar lang in de avonduurtjes met veel plezier aan gewerkt. Dus wel een goede promotie voor een haalbaar zelfbouwproject zonder dat je perse gepensioneerd hoeft te zijn!
Advertentie