Redwing van Sjoerd van der Heijden

Inmiddels al ruim 3 jaar geleden ben ik met een eerste project gestart: de bouw van mijn huidige kajuit motorboot, de Brabants bont (van cascotekening met aanpassingen
naar eigen inzicht). Ik had toen nog nooit ook maar iets zelf gemaakt en twee linkerhanden. Ik had zelfs geen gereedschap en moest een ruimte huren in een oude varkensstal. Desalniettemin heb ik deze zomer voor het eerst gevaren (ook dat moet ik helaas nog leren en ik moet nog even een vaarbewijs halen).
De boot altijd veel complimenten en is het schilderwerk best aardig. Er zitten heel wat uren in en het belangrijkste vind ik eigenlijk dat ik er heel veel van geleerd heb. Mijn universitaire achtergrond is namelijk eigenlijk gericht op economie en organisatiekunde. Ik heb dit altijd gedaan naast een fulltime baan als inkoper bij een multinational.
Kenmerken:
Naam: Brabants Bont
lengte: 5,30 m
Breedte: 1,99 m
Hoogte ca. 1,25 m.
Twee slaapplaatsen
9,9 PK buitenboordmotor, in bun, met afstandsbediening
Diepgang ca. 30 cm.
Ze is gebouwd van multiplex met volledig epoxy glasvezellaminaat over de romp, op diverse plekken nog extra versterkt. Alle hoeken en naden zijn apart gelamineerd. De boot is zeer licht en hierdoor erg goed trailerbaar, tevens met een lichte auto te trekken. In feite moest ik haar (zoals op de foto’s nog te zien) in de punt flink verzwaren.
CIMG2712
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s