Maine Peapod van Hans Berends v Loenen

Hans bouwde een Maine peapod, een kleine dubbelender uit Maine, USA.
Na een cursus bootbouw, waar hij ook al een Hardanger fearing uit meenam en afbouwde, bouwde Hans dit gevierde model.

Lijk op zijn http://mainepeapod.blogspot.nl blog om de hele bouw te zien.

Ik ben medio 2008 uit de “corporate ratrace” gestapt en ben een cursus gaan volgen bij de Bootbouwschool (Ness Yawl van Iain Oughtred) om af te kicken.  Enigszins aangestoken door het hoogst besmettelijke botenbouw virus heb ik vervolgens ook de cursus gevolgd waarin een geklonken mahonie Galloway Faering (wederom Oughtred ontwerp) gebouwd werd. Deze boot heb ik vervolgens geloot, gekocht en afgebouwd. 
Om een boot te bouwen zijn volgens mij de noodzakelijke eigenschappen: handigheid, nauwkeurigheid en geduld.
Dit zijn allemaal eigenschappen die ik in een vorig leven niet had.
In een cursus bij Bert van Baar was dat nog niet hinderlijk omdat je met een groepje bouwt.
Bij het afbouwen van de Faering en helemaal bij het bouwen van de Maine Peapod was ik geheel op mezelf aangewezen en dat was heel  “leerzaam”.  Verschillende lessen zijn voor de goede kijker te zien bij de Peapod.
Daar de verzameling bootjes wat groot begint te worden richt ik me nu eventjes op wat meubelwerk waar ik hetzelfde leertraject ervaar  🙂
Een volgende boot gaat er wel komen.
groeten,
Hans

Hans Berends v Loenen 2 Hans Berends v Loenen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s