De Pidgin van Ronnie Krepel

De Pidgin

Ik heb een bootje gebouwd om af en toe te kunnen varen en kamperen in de Biesbosch. Het is gemaakt naar mijn eigen ontwerp, van eenvoudig ‘Radiata’ underlayment , zonder verfijnde afwerking. Bij het ontwerpen hield ik rekening met een paar dingen:

Het moest goedkoop te bouwen zijn, omdat ik weinig geld had. De materiaalkosten kwamen uiteindelijk uit op ongeveer honderd euro. Oude schroeven, plankjes en restjes verf werden ook gebruikt.

Het timmeren mocht niet veel tijd in beslag nemen: ik wilde varen! Daarom is de vorm van de romp eenvoudig gehouden. Voor- en bovenaanzicht laten een vierkante doos zien.

De boot moet achter mijn fiets op een surfkar te vervoeren zijn als het nodig is, mocht dus niet groot of zwaar worden (ik heb geen auto.) Zover is het echter nog niet gekomen, mijn buurman bracht de boot met zijn busje vanuit mijn atelier naar de vaste ligplaats.

Er moet mee gezeild kunnen worden en ik wil aan boord kunnen slapen. In de Biesbosch mag niet worden gekampeerd, in een boot mag je wel overnachten. Dat heb ik inmiddels een aantal keren gedaan. Het is fijn om na een tocht het luik boven me dicht te kunnen trekken en binnen droog en beschut te zitten. Een heel klein houtkacheltje staat nog op mijn verlanglijst.

Verder vond ik het belangrijk dat ik het ontwerp zelf mooi vind. Een paar gebogen lijnen wilde ik erin. De uitdaging was om met alle beperkingen iets te maken waar ik met plezier naar kijk en waar ik graag mee van wal steek.

De Pidgin is twee meter lang, tachtig centimeter breed en ongeveer een halve meter hoog. Met het dek omhoog geklapt kan ik binnen rechtop zitten. De ruimte benedendeks is iets minder dan twee meter lang en bijna tachtig centimeter breed, dat is ongeveer de grootte van een gewoon bed.

Ronnie Krepel

Ronnie Krepel (1959, Oud-Zuilen) maakt olieverfschilderijen van maritieme onderwerpen. Daarnaast heeft hij een baan als steenhouwer.

no 5 (1)Pidgin 1

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s