Feather Pram van Bernard Proot

Vorig jaar september heb ik de plannen van de Feather Pram van Iain Oughtred gekocht en ben daarna regelmatig, maar in rustig tempo, samen met mijn vader gaan bouwen. Het doel was drieledig: een vader-zoon project, ontspanning tijdens een veeleisende opleiding en uiteindelijk een leuke bijboot voor mijn 3 jonge jongens zodat ze lekker kunnen roeien (misschien in de toekomst ook nog zeilen) als we met onze Drascombe Gig op pad zijn.

Zowel mijn vader als ikzelf hadden geen bootbouw ervaring (mijn vader is gepensioneerd manager en ikzelf ben fysiotherapeut). Het hout en de 5mm Bruijnzeel multiplex hebben we bij houthandels in Zaandam en Amsterdam gekocht en ik vond nog een oude meranti plank in onze garage die nu dienst doet als spiegel en boeg. Ook een oude eiken vloerplank is erin verwerkt tot knietjes. Het is met epoxy gelijmd en geimpregneerd. We hebben met standaard gereedschap zoals een decoupeerzaag gewerkt, ik heb alleen een Stanley handschaaf gekocht voordat we begonnen. Het bootje is klaar en bijna volledig gelakt, het werd alleen te koud om de gangen aan de buitenkant van de romp nog 3x in de witte DD lak te zetten. Maar komende week sluit ik een gaskachel aan in de garage en dan kan de week daarna het project afgerond worden!

Het resultaat overtreft vooral mijn vaders verwachtingen. Ikzelf ben ook tevreden. We hebben veel geleerd en zijn erg benieuwd hoe hij vaart.
Als verassing voor mijn vader en als dank voor zijn hulp leek het me leuk om ons aan te melden voor de Amateur BootBouw Award.
Bernards bootje 2
Advertentie

1 gedachte over “Feather Pram van Bernard Proot”

  1. rients gezegd:

    een prachtig mooi bootje groet rients arzv roei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s