Eigen Skiff van Ate Engwerda

Ik ben 61 jaar en werkzaam in de scheepsreparatie van zeegaande schepen tot 160 meter. Zeilen is altijd al een hobby geweest en de wortel van het verlangen een bootje te bouwen.
Ik heb een aanzicht van internet geplukt en hiervan een spantentekening gemaakt en de uitslagen van de 2 gangen. Van deze tekening heb ik een model gemaakt van +/- 1meter (3 mm ocume) om te kijken of mijn reken en tekenkunst klopten.
Nu kon ik ook het model goed bekijken.
Een kwastje verf en even in de vijver.
In maart 2014 ben ik na wat voorbereidingen begonnen met de bouw.In het tuinhuisje heb ik de fundering gelegd voor het opstellen van de spanten. De bodem is van 10 mm ocume en de gangen van 6 mm. Bovenzijde zwaardkast is gemaakt van 2×10 mm evenals het hoofdspant. Klapzwaard is van 18 mm, roerblad van 2×6 mm, beide voorzien van polyester met glasvezeldoek. Bovenrand is afgewerkt met redceder 3.5×2.
De boot is gelijmd zonder schroeven, met slechts 6 RVS deuvel’s.
De boot is 14’ lang geworden en heeft +/- € 350,- aan materiaal gekost.
Na 7 lakbeurten glimt niet alleen de boot maar ook de bouwer.
De boot is inmiddels voorzien van een elec. buitenboordmotor. Het is de bedoeling er het komend jaar een zeil bij te laten maken. Toen de boot bijna klaar was kwam ik er achter dat het aanzicht, van het internet geplukt, een ontwerp van Iain Oughtred was de Skerrieskiff 17′

Atefoto-7
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s