De Tammie Norrie

Ongeveer 15 jaar geleden kreeg ik als verjaarskado van mijn kinderen de tekening van Tammie Norrie van Ian Ougthred. Eigen schuld, dacht ik, want ik had al jaren gezegd dat ik ooit zelf een boot wilde bouwen. Door drukke werkzaamheden als huisarts kwam het er alsmaar niet van, maar na mijn pensionering heb ik de plannen uit de kast gehaald, naar aanleiding van een advertentie van houtwerf Eursa in “Spiegel der Zeilvaart”.
Karel en Nicolien Beer hebben me in no time over de drempel geholpen door hun tomeloze enthousiasme en de mooie projecten bij hen op de werf. Zij hebben ook het hout, de epoxy, RVS beslag en vooral deskundige adviezen geleverd.
Inmiddels ben ik 4 jaar verder is Tammie Norrie bijna klaar. Ik heb er op mijn gemak en met ruime onderbrekingen alleen aan gewerkt. Er moet nog afgelakt worden en de rondhouten moeten nog worden gemaakt. Frank van Zoest van Oar and Sail heeft een prachtig loggerzeiltje gemaakt, bruin, met verticale banen.
Op de foto twee van onze kleindochters wanen zich al op het water. Een overzichtsfoto is moeilijk te realiseren vanwege de beperkte ruimte in deze kamer.
TN Paul van Esser
Advertentie

1 gedachte over “De Tammie Norrie”

  1. Ha Paul, je boot ziet er mooi uit! Hopelijk zien we elkaar op Hiswa of mogelijk een Raid. Hartelijke groet, Frank van Zoest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s