De eigen sloep van Edward Bos

Ik heb twee jaar aan deze overnaadse sloep van okoume multiplex gewerkt.
De sloep is 5.70m lang en 2.25m breed. Ik heb er afgelopen zomer al diverse
keren meegevaren, met een nieuwe Mercury motor van 15pk weggewerkt in een bun.
Afgelopen periode heb ik nog diverse aanpassingen aangedaan, zo heb ik een
zwemplateau aan de achterkant van de sloep bevestigd en een watertank van 75ltr
voor in de punt gezet die ik met 12V pompen kan vullen en weer legen. Ook heb ik de brandstof tank naar voren geplaatst met de bedoeling dat de sloep niet meer zo makkelijk de punt uit het water trekt tijdens vol gas.
Ik heb de tekeningen van de sloep zelf gemaakt, een beetje naar aanleiding van het bouwproces van een Alina sloep, ook de manier van bouwen heb ik hetzelfde gedaan als wordt beschreven op het internet, dus eerst mallen van mdf platen uitgefreesd waarna er ik er gangen van 10mm okoume op kon zetten.
De indeling heb ik een beetje overgenomen van de Corsiva sloepen en de kussens heb ik door een bedrijf op maat laten maken.
Edward Bos
Advertentie