De Lobster van Goof de Launay

Al heel lang liep ik rond met het plan een bootje te bouwen, tot ik een brochure zag over houten botenbouw met daarin de beschrijving van de bouw van een Lobster sloep.

Het toeval wil dat ik enige dagen later op Marktplaats een advertentie zag van zo’n bouwpakket, die was door iemand aangeschaft en was door omstandigheden jaren blijven liggen, direct heb ik een bod gedaan en dezelfde avond het bouwpakket opgehaald, alles was compleet op een gedeelte van 1 gang na maar omdat die gespiegeld was van de bakboord zijde was die makkelijk bij te maken.

Samen met een vriend hebben we veel plezier beleefd aan het bouwen, al het RVS besslag hebben we zelf ontworpen en gemaakt.

Nadat de boot gereed was hebben we het jaar daarop wederom op Marktplaats een mast en zeilen gevonden, de fok was wel wat groot maar door er een boegspriet op te zetten is dat opgelost, ook het hiervoor benodigde RVS beslag is zelf ontworpen en gemaakt, verder is de boot uitgerust met authentieke houten blokken en een pennenbank om de lijnen aan vast te zetten.

Vorig jaar hebben we ermee gezeild  op Loosdrecht, spannend en vreselijk leuk.

Zelf vinden we een leuk bootje geworden waar we veel enthousiaste reacties op krijgen, er is  met veel plezier aan gewerkt en er wordt met veel plezier mee gevaren

Het zelf een bootje bouwen vonden we zo leuk, dat er vorig jaar een mahonie houten casco van een Breedendam sloep is aangeschaft waar we nu druk mee bezig zijn .

Met vriendelijke groet,

Goof de Launay

fotos goof iphone 043

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s