De Flotsam van Aarnoud Kraan

In 2017 besloot ik uit te zoeken of het mogelijk is om als enthousiaste leek een houten zeilbootje te bouwen. Na enig lees- en speurwerk kwam ik erachter dat dat een haalbare kaart moest zijn, dus besloot ik een mooi ontwerp uit te zoeken. De keuze is uiteindelijk gevallen op een open zeilsloepje van François Vivier: een Ebihen 16 met kottertuigage. Na uitgebreide bestudering van de bouwplannen schafte ik een bouwpakket aan met de nodige multiplex, hout en epoxy, en begon te bouwen in een tent in mijn achtertuin. Het bleek een fantastisch avontuur! Er kwamen niet alleen nieuwe technische vaardigheden zoals houtbewerking en zeilmakerij op mijn pad, er ontstonden ook nieuwe vriendschappen en ik leerde de wereld van houten-bootjes-mensen kennen. Zéér de moeite waard!

En zo was daar begin 2020 de Flotsam, waarmee ik sindsdien op allerlei plekken mooie zeiltochtjes maak.

De Flotsam op zee!
De Flotsam in aanbouw
Advertentie