Bonus Gratia van Klaas Beumer

Vroeger (toen ik nog jong was) was ik van plan om een zeilboot te bouwen.
Door andere interesses (o.a. bergsport) bleef het daarbij.
Later, toen ik achter in de vijftig was kreeg ik een naar het zich liet aanzien ernstige ziekte. Het viel gelukkig mee, maar toen dacht ik: als je nog een boot wilt bouwen dan moet je het nu doen.
De boot heb ik in mijn schuur gebouwd van hechthout en sipo mahonie. Ik heb eerst een helft tegen de muur aangebouwd en daarna die helft in een breder deel van de schuur opgesteld en toen het andere deel er aan gebouwd.
Toen de boot klaar was moest hij een naam hebben, tenminste dat vond de familie, maar voor mij was dat niet zo nodig. Maar toen dacht ik: je hebt na je kwaal een nieuwe start kunnen maken en daarom werd het Bonus Gratia.
Het bootje is:
l. 4,25m
br.1,50m
diepg.0,8m(zwaard)
zeilopp 8m2
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s