Deelnemers archief

Na een jaartje weg geweest te zijn zijn we er weer met een nieuwe speciale editie van de ABBA; georganiseerd tegelijk met het Eerste Hollandse Houten Boten Festival van 5-7 juli op Willemsoord, de oude marinehaven van Den Helder.

Kijk naar de nieuwe inzendingen, groot en klein, allemaal gemaakt door mensen die hun hart en ziel in hun boot hebben gelegd.

Kom kijken naar alle inzenders die op het festival te zien zullen zijn! Niet alleen de genomineerden voor de Award, maar ook alle andere deelnemers. U zult versteld staan van hun werk. Natuurlijk gelden er wel categorieën voor de Award: er is zelfs een buiten categorie, letterlijk ligt die categorie buiten in de haven; maar natuurlijk ook de ‘gewone’ binnencategorie.

Loop ook eens rond: er ligt zeker voor 1000 meter aan houten schepen buiten. Praat met de eigenaren, misschien mag je even “aan boord” komen, even voelen hoe dat nou zit in een houten boot!

Er wordt een 4,2m mahonie roei/zeilbootje verloot: nog niet geschilderd maar verder zo goed als klaar maar zonder tuig. Bijna de gehele opbrengst is voor een goed doel: gereedschap voor een groep ecologische vissers in Costa Rica die hun eigen zeilende vissersboot willen gaan bouwen. Ze was bouwnummer 100 van De Bootbouwschool! 100 loten van €25 worden er uitegegeven en de trekking is op 7 juni. Meeloten kun je door een mail te sturen naar debootbouwschool@gmail.com

Advertentie