Over Mij

Mijn naam is Bert van Baar
Als amateur bootbouwer ben ik in 2001 begonnen aan een erg inspirerende loopbaan als leraar bootbouw; eerst in mijn eigen Bootbouwschool in Enkhuizen, later Uitgeest en tegenwoordig in Den Helder, maar nu ook aan het Hout & MeubileringsCollege in Amsterdam. Hier leer ik anderen om hun eigen houten boot te bouwen. Klassiek heeft daarbij eigenlijk mijn voorkeur maar een modernere bouwwijze schuw ik niet.

Daarnaast bouw ik boten voor anderen, repareer ik wel eens wat en lever ik onderdelen voor schepen, zoals masten, roeren, zwaarden. Ook masthoepels en een keer een stuurwielhoepel zitten in mijn repertoir.

Andere projecten, zoals het bouwen van een boot, tezamen met de opdrachtgever, of teamtrainingen, zijn mij op het lijf geschreven.

Hier probeer ik mijn enthousiasme voor het amateur bootbouwen over te brengen op een grotere groep om hen de moed te geven deze ‘tak van sport’ ook eens te proberen. Zij die dit willen proberen, zullen niet teleurgesteld worden indien zij zich aan de meest elementair beginselen van het bootbouwen willen houden.

Ik hoop dat jullie veel plezier zullen beleven aan de beelden die deze site probeert te schetsen. Indien van toepassing: neem de handschoen op, je bent hier immers niet alleen.

image1.jpg

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s