ABBA en het idee erachter

Deze Abba is geïnspireerd op het idee van Pete Greenfield van Watercraft, een Engels Watersporttijdschrift dat heel erg begaan is met de kleinere (vooral houten) bootbouw. Pete is zelf letterlijk een back-yard boatbuilder. Zijn eigen vorderingen staan veelal gepubliceerd in Watercraft.

De ABBA vindt al een aantal jaren plaats tijdens de Beal Park Boatshow in juni, een open lucht Klassieke Schepenbeurs aan de Thames ten westen van London. Ik ben er nu een aantal keren geweest en zag daar voor het eerst de ABBA. Ik was zelfs een keer een onafhankelijk jurylid.

Het is mooi om te zien wat mensen thuis allemaal bouwen; van de meest sophisticated tot de meer basic boten zie je er staan. En dan zie je als bezoeker alleen de enkelen die het tot de finale hebben gehaald. Vandaar dat ik alle inzenders heb gepubliceerd op deze site; nu kan iedereen zien wat er in het land gebouwd wordt.

Wat ik ook zo mooi vindt aan dit blad zijn de vele bouwtekeningen die hun home-boat designer Paul Gartside steeds gratis publiceert. Ik kopieer ze en sla ze op en gebruik er af en toe een van. Ook de jongens van mijn school, het HMC Amsterdam hebben er een paar in aanbouw. Ik heb er al een kleine 30 liggen, van 2,6 m Optimist-achtige zeil- & roeibootjes tot een heus 10 m motorjacht. Allemaal van hout.

WC cover

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s